Tavaszi előkészületek a chilitanyán és optimizmus a köbön.
2016. április 01. írta: GaBko

Tavaszi előkészületek a chilitanyán és optimizmus a köbön.

A tavalyi szezon indítása nem mondhatnám, hogy zökkenőmentes és egyszerű volt, de az erőfeszítéseknek hála, idén minden egyszerűbben halad. Már nem kellett fakivágással, bozótirtással bajlódni és az őszi szántással beforgatott tőzeg, szalma és levelek nagyban javították a talaj minőségét. A héten megtörtént a tavaszi szántás és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Puha porhanyós talaj. Ég és föld a tavalyi marsi körülményekhez képest:

20160401_092934.jpg

20160401_093340.jpg

A palánták is szépen fejlődnek, az utolsó átültetést követően mennek a kiszoktató fóliasátorba:

20160401_105416.jpg

20160401_105118.jpg

Szép fejlettek, itt-ott már a bimbók is megjelentek:

20160401_105447.jpg

Bízom benne, hogy továbbra is minden gördülékenyen fog menni. Sok mindent tanultam az elmúlt években, így igyekszem az eddig elkövetett hibákat is kiküszöbölni. Mindent előre elterveztem, már csak a jó időt, sok napsütést kell megrendelni. Ha az időjárás is kegyes lesz hozzám, nagyságrendekkel sikeresebb évnek nézhetek elébe.

A tanyán kívül is zajlik az élet a GaBko Chili körül. Újabb sajtómegjelenések, sőt nagy örömömre Gasztroangyal Borbás Marcsi is meglátogatott, így pár hét múlva a képernyőn is feltűnök majd a chilikkel. Ha látni szeretnétek Marcsi örömkönnyeit, akkor ne hagyjátok ki! :)

gasztroangyal_gabko_chili.jpg

magyar_narancs_gabko.jpg

A termékeim jó hírének és a megkereséseknek hála egyre több helyre eljutnak. Több chilis webshopon kívül több üzletben és étteremben is megtalálhatóak már. (A lelőhelyek listája a "weboldalamon") Sajnos a szűkös készleteim miatt biztosan lesz idén is pár hónap szünet. Az, hogy végre sikerül e egész évre tartó folyamatos készletet elérni, az majd kiderül, de most is azon dolgozom, hogy sikerüljön nagyságrendileg több termést, így több terméket is produkálnom. Még a konyhám is átépítésre kerül tavasszal, hogy elbírjunk a feladattal. A termékek kapnak némi ráncfelvarrást és több új csípős finomsággal is bővülni fog a paletta nyár végétől. Az, hogy mivel, egyelőre legyen meglepetés, mert a jó ötlet sajnos nagyon ragadós! :)

A jelenlegi termékeim:

gabkochilifull.jpg

Nagyon pozitívan látom az évet, nagy dolgok vannak kilátásban. Ha minden a terv szerint alakul, akkor egy újabb gyönyörű, csípős és sikeres szezon van előttünk!

Búcsúzóul egy kevésbé csípős kép a GaBko Chili Tanyáról:

20160401_100755.jpg

Kövess a Facebookon is: facebook/GaBkoChili

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochilli.blog.hu/api/trackback/id/tr158552558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mizse666 2016.04.11. 19:09:08

Szia!

Gratula a kerthez és bő termést kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy hány m2 a telek és hány m3 tőzeget forgattatok bele?

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2016.04.12. 07:44:54

@Mizse666: Kb. 1,5 m3 tőzeget használtam fel tavaly a tövek ültetésénél. Ez lett beforgatva, illetve a szalmatakarás. A telek összesen 880m2 de ebből kb. 500m2 van felszántva paprikáknak. Az alsó részen van még egy kisebb konyhakerti rész, ahol szintén van néhány különlegesebb chili is.

Mizse666 2016.04.12. 15:28:47

@GaBko: Köszi a választ! Tőzeget a talaj ph értékének az optimalizálása miatt használtál vagy inkább a talajszerkezet javításának a céljából? Csak azért kérdezem, mert nekem a kertem kb. 200 m2 és 7,8 körül van a talaj ph értéke. Szerinted kb. 2 m3 savanyú tőzeget beledolgozva sikerülhet 7 alá szorítani az értéket vagy inkább savasabb locsoló vizet használjak?

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2016.04.12. 15:53:21

@Mizse666: Talaj javítása volt a cél. Locsolással egyszerűbben tudod megoldani a ph-t
süti beállítások módosítása