S2 184. nap Az idei első adag Gabasco!
2013. július 08. írta: GaBko

S2 184. nap Az idei első adag Gabasco!

Végre újra elérkezett az idény. Újra gumikesztyűt húzhattam és elkészítettem az első adag Gabascót. Igazából már a múlt heti szüretből is csináltam néhány üvegnyit, de csak a hétvégi szürettel jött össze annyi amit már érdemes volt bepalackozni. Annyian szerettetek volna elsőként szószhoz jutni, hogy inkább ajándékként kisorsolom az első üveget köztetek:) Szóval aki szeretné az első szüret eredményét elsőként megkóstolni, nyomjon egy like-ot a linken található képre: GaBko Chili   

Íme az első 15 üveg:

20130708_200957.jpg

Bízom benne, hogy az előző évi sikereket sikerül megismételni, sőt túlszárnyalni. Az igazi termés dömping kicsit még odébb van, de ha nem szúrok el semmit, hétről hétre egyre többet tudok majd szüretelni és készíteni. A darált ErősGaBko ra még elég sokat kell várni, mert a többi fajta chili még nagyon nem akaródzik beérni. (Krishna jolokia, Caribbean Red, Red Habanero, Trinidad Scorpion BT, Moruga) A Gabsco is durvulni fog még egy kicsit, mert ha beérik egy kis Trinidad Scorpion Moruga Red is kerül bele.

Szóval ez volt a 2. szüret eredménye és a szósz alapanyaga (Dorset Naga, Bhut Naga Jolokia, Red Savina Habanero):

20130707_105801.jpg

A kertről is lőttem néhány képet, hogy az anyukákat is megmutassam.

A Dorset Nagák:

20130707_124856.jpg

Dorset Nagák, és egy láda Moruga:

20130707_124907.jpg

Red Savina Habanero, Bhut Naga Jolokiák: (alul málna:)

20130707_125028.jpgA magas krishna jolokia és háttérben a Caribbean Red:

20130707_125101.jpg

Trinidad Sc. Bt:

20130707_124923.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochilli.blog.hu/api/trackback/id/tr865396793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabos Hot Chili Peppers · http://gaboshotchilipeppers.blogspot.hu/ 2013.07.08. 23:05:18

elég bitangul néz ki.Ideje lenne cserélnünk lassan:)
Meg csinálnom egy FB oldalt

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2013.07.09. 08:01:04

@Gabos Hot Chili Peppers:
A lényeg az évszázados, generációkon átívelő titkos receptúra, mely túlélt 2 világháborút és a kommunista diktaúrát! Ezért a Gabasco utánozhatatlan :D