Ma kiéltem a főzőcskézési vágyam és Jalapeno Popperst készítettem. A Jalapeno-k egy része már túlérett így minden érési stádiumból szedtem egy keveset, hogy kipróbáljam milyen változáson megy keresztül érés folyamán. A Jalapeno-t általában még zölden illik felhasználni mint a hegyes erős paprikát.
A töltelékbe tettem egy tömlő krémsajtot, fél kocka bryndzát, egy kevés petrezselymet és jól összedolgoztam:
A Jalapeno-k végét levágtam, vékony kést beleszúrva, megforgatva kicsumáztam, ezt követően beletöltöttem a sajtkrémet:
Panírozás előtt tartottam egy kellemes pihenőt. A maradék krémet egy szelet kenyérre kentem, paradicsommal elfogyasztottam:)
Kétszer bepaníroztam, a végeit újra tojásbamártva 3x is:
Megsütöttem:
És megettem:
Csípőssége elviselhető, élvezhető. A zöld Jalapeno valahogy tényleg jobban ízlik. A piros sem rossz, de a zöldnek frissebb íze van, ropogósabb. A töltelék tuti lett, bár legközelebb lehet kicsit sűrűbbre csinálom, egy kis reszelt sajttal.
Összegezve: fincsi lett!
Jó étvágyat!