S15' 245. nap - Itt van az ősz, itt van újra
2015. szeptember 26. írta: GaBko

S15' 245. nap - Itt van az ősz, itt van újra

Szüret, feldolgozás és a zöld szörnyek támadása

Akkora a pörgés körülöttem, hogy a naplózást kissé elhanyagoltam mostanában, max. a Facebook oldalamra pakolgattam néha képet az aktuális állapotokról, de megpróbálom kicsit itt is összefoglalni, hogy mi is történt az elmúlt néhány hónapban.

A növények a lemaradást lassan, de behozták és már a méretük is hozza amit elvártam tőlük. A nagy nyári kánikulában sokkal kevésbé növekedtek, mint szerettem volna, de augusztusban szépen megugrottak és a termések is szépen fejlődtek. A szüretet csak augusztus második felében tudtam elkezdeni, ami legalább egy hónapos csúszás az előző évekhez képest. Nemhiába, a szabadföldi termesztésben volt még mit tanulnom. Jövőre könnyebb lesz a földdel és az idei tapasztalatokat felhasználva, jóval sikeresebb évet várok. Azért nem szeretnék panaszkodni, mert még bízom benne, hogy az idei évnek korán sincs még vége. Jó néhány szüreten túl vagyok, de a termések jelentős része még a növényeken várja, hogy beérjen. Egy kissé melegebb idő nem ártana, de jó az esélye, hogy bőven lesz még mit leszedni.

Pár hete már ekkorák voltunk:

20150906_120642.jpg

Azért érdemes visszanézni, hogy februárban honnan indultunk! :)

A termések minőségére sincs panasz:

1412341_927753637271539_7190010605517150269_o.jpg

Ami újdonságként nagy gondot okoz idén az a Gyapottok-Bagolylepke hernyója. Korábbi években még soha nem találkoztam velük, de idén, ahogy látom nem csak én küzdök a problémával. A kis chilifüggő genyók a terméseim jelentős részét megcsócsálják. 10 kg termésből 1 kg-t biztosan ki kell dobnom. A védekezés nem sokat ér a már kifejlett hernyók ellen sajnos. Más megoldás nincs ellenük, mint a kuka. Jövőre ellenük is megelőző stratégiát kell bevetni.

11934553_832023223579403_5392544712224231413_o.jpg

A feldolgozás folyamatos, próbálom a készleteim feltölteni. Ahhoz, hogy kitartson a következő szezonig, azért nem ártana még néhány jó szüret!

img_2987.JPG

A Fesztiválok után a piacozás is beindult, ha nem szakad az eső, akkor hétvégén a Nagymarosi és Visegrádi piacokon lehet megtalálni:

12002455_947781271935442_4834709464201268860_o.jpg

Minket kell keresni :)

11947787_942077622505807_4456334059138074948_o.jpg

A termékskála ismét bővült idén. A főtermékeim a Hot Pepper szósz és krém mellett a tavaly megjelent Mézes whiskey-s BBQ és TexMex mellé a bőséges Jalapeno termésnek köszönhetően megérkezett a Jalapeno tequila és Jalapeno Jelly:

11953042_936731459707090_1620048794777068660_n.jpg

A teljes termékválaszték és elérhetőség, rendelési információ a www.gabkochili.hu oldalon!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochilli.blog.hu/api/trackback/id/tr517839546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása