Ma megint leszüreteltem a beérett terméseket és a Chocko nagáról is leszedtem a bebarnult egyedeket. A szüret után szemlélve a készletet úgy döntöttem főzőcskézek belőle valamit.
Oliva olajon megdinszteltem egy kis fej hagymát, rádobtam kb 15db "nemtrinidad"-ot, 5db habanerót, 4db Dorset naga jolokiát, 3db Chockolate naga jolokiát.
Ezt követően két evőkanál paradicsompürével jól összerotyogtattam. Reszeltem bele 4 gerezd fokhagymát. Adtam hozzá 1tk Garammasalát, 1kk kurkumát, csipet őrölt gyömbért,1ek cukrot, 2ek citromlevet, sót. Újabb rotyogtatás után összeturmixoltam botmixerrel.
A született kellemes indiai beütéses, brutáldurvaerős krémet üvegekbe töltöttem. (A kicsik mennek kóstolóba:)
Ráadásként a mai Chockolate Naga jolokia szüret: