S3 309. nap Tényleg itt a vége! Vagy most kezdődik?
2014. november 23. írta: GaBko

S3 309. nap Tényleg itt a vége! Vagy most kezdődik?

Rég jelentkeztem beszámolóval, ami nem azt jelenti, hogy nem történt semmi. Épp ellenkezőleg! Folyamatos pörgésben vagyok. Igaz a feldolgozás már csak takaréküzemmódban megy. A kerti növények megkapták a kegyelemdöfést, mindenki ment a komposztba. Néhány növényen még mindig szép adag érésközeli termés volt, ezeket még leszedtem és ismét gyilkos savanyúság készül belőlük, mint a legutóbbi szedésből. (Carolina Reaper, Trinidad Scorpion Moruga, Naga Jolokia vegyes vágott válogatott brutalitás)

IMG_2106.JPG

Igazából ez az a termék amit tényleg csak a legelvetemültebb capsaicin rajongóknak ajánlok, mert nem kis szenvedést tud eredményezni, ha óvatlanul bekap valaki belőle egy nagyobb darabkát. Néha egy-egy darabkát elcsemegézek, mondjuk egy tojásrántotta mellé. Embertelen! :)

Néhány növény pár hete bemenekítésre került a lakásba, hogy nehogy már ne legyen friss Carolina Reaper a karácsonyi vacsihoz :) A hirtelen melegben rengeteg virágot hozott amiket aztán néhány levéllel együtt eldobált, most már kezdi összeszedni magát és még elég sok termés érlelődik rajta.

IMG_2117.JPG

A 3. telét kezdő Krishna Jolokia és Fatalii is jól bírja. A Krisha szinte az összes levelét eldobálta, de azóta szép új hajtásokat nevel:

IMG_2130.JPG A Fatalii minden sokkhatás nélkül élvezi a benti klímát. Még egy elég szép szüret is volt róla a héten:

IMG_2127.JPG

 Bízom benne, hogy a 4. szezont is túl fogják élni!

Amíg a készletem tart szombatonként a Nagymarosi, vasárnap a Visegrádi termelői piacra települök ki. De itt-ott távolabb is feltűnhetek valamilyen karácsonyi vásárban. Illetve december 6-án a Solymári Chili-Mikulás napon is ott leszek! A piacozást nagyon élvezem. (a hideget leszámítva!), Szeretem, hogy az emberek visszajárnak és ha nem is maguknak (mert lassan fogy!), hanem megfertőzött ismerősöknek viszik az újabb adag szószokat, vagy kipróbálják a többi termékem is. Jó közvetlenül személyesen megtapasztalni a pozitív visszajelzéseket.

Nagymarosi piacon:

10383629_794733537240217_4501147249804934923_n (1).jpg

Visegrádi piacon:

7610_795249467188624_4217496490741079386_n.jpg

A jövő évre való készülődés már rég elkezdődött. A magokat már beszereztem és ha minden tervem összejön, akkor megint egy-két lépcsővel feljebb léphetek. Ha már biztosan összejött amin ügyködöm, akkor beszámolok róla, de nem szeretnék előre inni a medve bőrére! Ha összejön, megint bőven lesz miről írnom:)

Még csak egy kezdetleges félóra alatt összedobott üzemmódban, de elindult a www.gabkochili.hu weboldal is! Előbb-utóbb, igyekszem valami komolyabb, bővebb, informatívabb verziót összerakni.

Szóval meglátjuk mit tartogat a jövő! Addig is keressetek a piacokon, emailben, facebookon, vagy telefonon!

IMG_2061kkk.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochilli.blog.hu/api/trackback/id/tr56926067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása