HP56, Death Strain - Az új rekorder Chili, aki 2x keményebb a kaszásnál! :) FRISSÍTVE!
2015. március 31. írta: GaBko

HP56, Death Strain - Az új rekorder Chili, aki 2x keményebb a kaszásnál! :) FRISSÍTVE!

A Guinness rekorder Carolina Reaper chili atyja Ed Currie nem szórakozik, nem ül a babérjain, egy újabb szörnyet szabadított a világra! A Carolina Reaper 1.57 millió SHU átlag értékéhez képest közel dupláját 2.89 millió SHU átlagértéket ért el a bejelentett HP56 - Death Strain chilijével!

UPDATE! Azóta sem lett a paprika hivatalosan megerősítve,így továbbra is csak legenda! Valószínűleg, azóta sem sikerült stabilizálni a fajtát. Ne vásárolj sehol ilyen Death Strain magot, mert tuti, hogy át leszel verve! :)

Ha van friss hír róla, egyből jelentkezem! ;)

HP56 - Death Strain:

podrew.jpg

7262846_g.jpg

Hogy hol lehet a jövő rekordlistájának a teteje? Meddig lehet ezt fokozni? Az biztos, hogy a maximum 15 millió SHU alatt van, mert az már a tiszta Capsaicin! (Capsaicin = A kapszaicin képlete C18H27NO3, 8-metil-N-vanillil-6-nonénamid. Ez az a fenolból származtatható alkaloid, amitől a paprikát csípősnek érezzük.)

Akkor lássuk, hol is helyezkedik el a Scoville skálán a HP56. Már simán megfelel a szabvány könnygáz gránátnak. Bár inkább kapjak az arcomba egy fújás paprikaspayt, mint ezt kenjék a szemembe! :)

SHU

Példák

15 000 000

Tiszta kapszaicin

2 000 000–5 300 000

Szabvány paprikaspray, paprika gránát (könnygáz)

2 000 000 - 3 000 000+

HP56 Death Strain

1 500 000 - 2 200 000

Carolina Reaper

1 400 000 - 2 000 000

Trinidad Scorpion Morouga

1 000 000 - 1 400 000

Trinidad Scorpion Butch T.

500 000–1 100 000

Bhut, Dorset naga jolokia

100 000–500 000

Habanero, Scotch Bonnet, Red Savina Habanero

50 000–100 000

Bird's Eye Chili (Thai Chili Pepper)

30 000–50 000

Cayenne pepper

15 000–30 000

Chile de Arbol

5000–10 000

Jalapeńo, hegyes erős (hunagrian Wax pepper)

2500–6000

Cseresznyepaprika, erőspista

1000–2500

Poblano,

500–1000

Almapaprika

0-10

TV Paprika, édes paprikák

 

Természetesen ez a chili sem alkalmas magában, zöldségként fogyasztásra, azonban remek fűszerként használható szószok, krémek készülhetnek belőle. Az biztos, hogy az én kertemből sem fog hiányozni! :)

Azért van néhány elvetemült ember aki nem bírja ki, hogy ne kóstolja meg magában. Jó, egyszer mindenkinek muszáj! :)

Korábbi bővebb cikkem a rekorder chilikről!

GaBko Chili a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochilli.blog.hu/api/trackback/id/tr197324394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

4815162342 2015.04.01. 20:50:42

Annyit pontosítanék, hogy a Capsaicin képlete nem C18H27O3N, hanem C18H27NO3. A magyar Wikipédián és még néhány helyen hibásan szerepel: en.wikipedia.org/wiki/Capsaicin

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2015.04.01. 21:00:06

@4815162342: Köszönöm, akkor javítom, hogy pontosabb legyek mint a magyar wikipédia! :)
süti beállítások módosítása