Néhány növény már szépen hozza az érett terméseket, néhány még mindig le van kicsit maradva. Ezért még csak kis mennyiségben tudok terméket előállítani. A heti szüretből azért készült néhány üveg Gabasco szósz. Egy-két héten belül remélem már nem fogom győzni a feldolgozást és végre darált vegyes chilihez is lesz alapanyag, mert beérik a többi fajta is.
A morugákon a szép termések még várják, hogy beérjenek:
És egy szépen termő Bhut Naga Jolokia:
Dorset Nagák és Bhut N
agák már kimagozva szósz készítéskor:
A magozási fázis a legkeményebb része a szószkészítésnek. Mivel a turmix a nyers magokat nem viszi szét teljesen és a minőség megköveteli, így kihagyhatatlan procedúra. Azért gondolkodom, hogyan lehetne ezt a fázist leegyszerűsíteni. Egy ekkora kis adag magozása is órákig tart. Persze védőfelszerelésről nem lehet megfeledkezni. Gumikesztyű kötelező!