S3 5. nap Vadkárok a veteményesben
2014. január 29. írta: GaBko

S3 5. nap Vadkárok a veteményesben

Tegnap aggódó hangon hívott Árpi a kertészetből, hogy a magjaimat baleset érte. Addig nem is mert felhívni, míg a kár pontos mértékét nem tudta felmérni, illetve menteni ami menthető. Szóval ami még soha nem történt az elmúlt 20 évben a kertészetben, az most megtörtént. Egy chili rajongó egér beköltözött a fűtött sátorba és pikáns szotyinak nézte a magjaim. Szépen egyesével kikapirgálta őket és a maghéjakat visszaköpködte a tálcára. Szerencsére végül akkora kár nem történt, mint ahogy kinézett, mert valahogy nagyrészt pont a mellékesen ültetett jalapeno, habanero, és a Carolina reaper mellé ajándékba kapott magokat választotta. Legnagyobb kárt a Trinindad Scorpion Moruga magok szenvedték. Ott a 90+ magnak kb. a felét befalta. A Dorset és Bhut Naga jolokiákhoz szerencsére nem nyúlt és a Carolina reaperből is csak 1 db hiányzik. Nem gondoltam volna, hogy az egerek ennyire bírják a csípőset. Remélem húzta a seggét a földön a reggeli wc-zés közben :) A kiesett Moruga magokat kétszeres mennyiségben pótoltam és vittem még mellé egy adag Dorset Naga magot is, hogy biztos elég legyen. A magok azonnal el is lettek ültetve, így csak 5 nap lesz a különbség az első ültetéshez képest. A magok zárható keltetődobozokba kerültek, így biztonságban lesznek a további támadások ellen, már ha a túljutnak a frissen kihelyezett rengeteg csapdán és csali eleségen.

A szotyizás eredménye, az üres maghéjak:

20140129_113116.jpg

A biztonságot nyújtó keltetődobozok:

20140129_111236.jpg

A chili rajongó vadak elleni csapdák:

20140129_113120.jpgNövekedjetek szépen a sok szép növény társaságában!

20140129_111254.jpgSzóval az elszenvedett kár ellenére, most még több mag várja, hogy kikeljen, nagyra nőjön és chili szósszá válhasson!

Bízom benne, hogy hétvégéig előbújnak az első jelentkezők!

Közben egy olvasó megtalálta a tetteseket! :D

egerek.jpg

Frissítés: Működött az egérfogó! Megvan a bűnös! A képet inkább nem rakom ki, kegyeleti okokból!

A bejegyzés trackback címe:

https://gabkochilli.blog.hu/api/trackback/id/tr615788375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása